• by Matchai

Matchai ve yeşil çay anti bakteriyel özelliği ile de yapılan araştırmalara konu oluyor

Japonya’da yeşil çay üzerine yapılan son araştırmalarda, özütün anti bakteriyel özelliklerinin yanı sıra antimutagenik ve antihepatotoksik etkiler gösterdiğini ortaya çıkarmıştır

Antitümör aktivitesi ve antioksidatif etkiler de ortaya çıkan sonuçlar arasındadır

Japonya’da, yeşil çay içmenin ağzı temizlediğine dair bir inanış bulunmaktadır

Çay ekstraktındaki birkaç polifenolün, karyojenik bir bakteri olan Streptococcus’un büyümesini engellediği bulundu

Alınan sonuçlar arasında, aktif polifonik bileşiklerin çay ekstraktından izolasyonu ve bunların bakteriyel büyüme inhibisyonunu sağladığı görülmektedir

(Kaynak:Antibacterial Substances in Japanese Green Tea Extract against Streptococcus mutans, a Cariogenic Bacterium // Senji Sakanaka, Mujo Kim ve diğerleri )

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *