Matcha nedir?
Matchai
Matcha istenmeyen liflerden ve yaprak damarlarından ayrıştırılmış toz halinde yeşil çay (camellia sinensis)’dir. 800 yıllık bir tarihi olan matcha Japon çay seramonilerinin vazgeçilmez ikramıdır.
Matcha üretiminde gölgede yetiştirme süresi, yapraklarda yüksek oranda klorofil oluşumunu destekleyerek matchanın polifenol miktarını arttırır. Böylece olumlu sağlık etkilerinin tamamında yararlanılmasını sağlamaktadır.
Kilo vermenize yardımcı olur
Kateşin, epigallokateşin gallat ve kafein alımının, egzersizle indüklenen yağ oksidasyonunu artırdığını göstermiştir. Matcha düzenli kullanımlarda yağ yakımını artırır ve kilo vermenize yardımcı olur.
(Kaynak: International journal of sport nutrition and exercise metabolism · 2018)
Tokluk hissi sağlar
Matcha içerisinde bulunan EGCG; postprandiyal glikoz seviyesini, glisemik indeksi ve insülin seviyelerini düşürerek tokluk hissi sağlar.
(Kaynak: Nutrition Journal 2010)
Yüksek antioksidan özellik
Yüksek antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırır ve hücre yenilenmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini destekler.
(Kaynak: Journal of Nutritional Therapeutics – 2015)
Sakinlik sağlar, konsantrasyonu artırır
Matcha içerisinde bulunan L-Theanin ve Kafein sinerjisi; bilişsel performansı artırarak uzun süreli odaklanmanıza yardımcı olur ve sakinlik sağlar.
(Kaynak: Food Research International – 2017)
Matchai
Doğru Matcha nasıl seçilir?
Doğru matcha seçimi yapılırken, ambalaj yanıltıcı bir unsurdur. Her zaman güvenilir kaynaklar tercih edilmelidir.
Premium kalite matchayı 3 unsur belirlemektedir. Renk, Koku ve Tat.

En genç, en narin çay yapraklarından
Neden Matchai?
Matchai
Matchai yapraklar toplanmadan önce 50 gün gölgede yetiştirilerek, elle toplanır.
Matchai 400 mikron eleklerde hazırlanır. Böylece istenmeyen lif oranı azaltılarak çok küçük partikül boyutu ile ipeksi yapıya kavuşur.
3 gr tek kullanımlık gıdaya temasa uygun saşe formu ile kullanım kolaylığı sağlar.
Nem ve ışık geçirmeyen saşe formu; topraktan bardağa en doğal haliyle size eşsiz, zengin, köpüklü bir deneyim sunar.

Nasıl hazırlanır?
Matchai
1 saşeyi 80°C’de 200ml (1 fincan) suya ekleyerek karıştırınız. Herhangi bir köpürtücü aparat kullanarak tadını daha belirgin hale getirebilirsiniz.
Matchai günlük tüketilen gıdalara eklenebilir. Latte, smoothie vb. içeceklerde sıcak ve soğuk olarak kullanılabilir.
