Matcha nedir?

Matchai

Matcha istenmeyen liflerden ve yaprak damarlarından ayrıştırılmış toz halinde yeşil çay (camellia sinensis)’dir. 800 yıllık bir tarihi olan matcha Japon çay seramonilerinin vazgeçilmez ikramıdır.
Matcha üretiminde gölgede yetiştirme süresi, yapraklarda yüksek oranda klorofil oluşumunu destekleyerek matchanın polifenol miktarını arttırır. Böylece olumlu sağlık etkilerinin tamamında yararlanılmasını sağlamaktadır. 

Kilo vermenize yardımcı olur

Kateşin, epigallokateşin gallat ve kafein alımının, egzersizle indüklenen yağ oksidasyonunu artırdığını göstermiştir. Matcha düzenli kullanımlarda yağ yakımını artırır ve kilo vermenize yardımcı olur.
(Kaynak: International journal of sport nutrition and exercise metabolism · 2018)

Tokluk hissi sağlar

Matcha içerisinde bulunan EGCG; postprandiyal glikoz seviyesini, glisemik indeksi ve insülin seviyelerini düşürerek tokluk hissi sağlar.
(Kaynak: Nutrition Journal 2010)

Yüksek antioksidan özellik

Yüksek antioksidan özelliği  sayesinde vücudu toksinlerden arındırır ve hücre yenilenmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini destekler.
(Kaynak: Journal of Nutritional Therapeutics – 2015)

Sakinlik sağlar, konsantrasyonu artırır

Matcha içerisinde bulunan L-Theanin ve Kafein sinerjisi; bilişsel performansı artırarak uzun süreli odaklanmanıza yardımcı olur ve sakinlik sağlar.
(Kaynak: Food Research International – 2017)

Matchai

Doğru Matcha nasıl seçilir?

Doğru matcha seçimi yapılırken, ambalaj yanıltıcı bir unsurdur. Her zaman güvenilir kaynaklar tercih edilmelidir.
Premium kalite matchayı 3 unsur belirlemektedir. Renk, Koku ve Tat.

  • Renk
    Renk
    Seçim yapılırken en iyi ipucunu size renk vermektedir. Koyu yeşil parlak renk matchanın en üst kalitesidir. Donuk yeşiller, daha açık renk yeşil tonları, sarıya çalan yeşiller ise daha düşük kaliteleri göstermektedir. Açık renklerde matcha genellikle damar ve istenmeyen lifleri içermektedir. İçim için tercih edilecek matchanın Premium kalitede olması gerekmektedir.
  • Koku
    Koku
    Premium kalite matchanın kokusu taze yeşil sebzeleri andırmaktadır. Bayat veya çürük kokular, farklı aromatik baharat kokuları alıyorsanız, bu matchanın düşük kalitelerde olduğunun göstergesidir.
  • Tat
    Tat
    Tatlılığa yakın bir tat, matchanın doğru süre ile öğütüldüğünü göstermektedir. Öğütme işleminde karbonhidratların yüzey teması nedeniyle bitki acımtırak tadını kaybeder. Çok buruk ve acı tat, matchanın premium kalitede olmadığını göstermektedir.
En genç, en narin çay yapraklarından

Neden Matchai?

Matchai

Matchai yapraklar toplanmadan önce 50 gün gölgede yetiştirilerek, elle toplanır.

Matchai 400 mikron eleklerde hazırlanır. Böylece istenmeyen lif oranı azaltılarak çok küçük partikül boyutu ile ipeksi yapıya kavuşur.

3 gr tek kullanımlık gıdaya temasa uygun saşe formu ile kullanım kolaylığı sağlar.

Nem ve ışık geçirmeyen saşe formu; topraktan bardağa en doğal haliyle size eşsiz, zengin, köpüklü bir deneyim sunar.

Matchai nasıl hazırlanır?

Nasıl hazırlanır?

Matchai

1 saşeyi 80°C’de 200ml (1 fincan) suya ekleyerek karıştırınız. Herhangi bir köpürtücü aparat kullanarak tadını daha belirgin hale getirebilirsiniz.
Matchai günlük tüketilen gıdalara eklenebilir. Latte, smoothie vb. içeceklerde sıcak ve soğuk olarak kullanılabilir.