

by Matchai
- 14 Ağustos 2020
- 217
- 0
Matcha, güneş ışığından korunan çay yapraklarından hazırlanan, yeşil çayın toz haline getirilmiş şeklidir
Çay yaprakları doğrudan güneş ışığından korunduğunda, kateşinin biyosentezinde kullanılan teaninin hidrasyonu azaldığı için amino asit içeriği, özellikle teanin yüksek kalır
Matcha’nın elde edilmesi için, hasattan önce yaklaşık üç hafta boyunca gölge altında bekletilmelidir
Güneş ışığından korunduğu için, matchanın kateşin içeriği, güneş ışığında yetişen yapraklardan hazırlanan diğer popüler yeşil çaylardan daha düşüktür
Kamelya bitkilerinin tomurcukları ve genç yaprakları olgun yapraklardan daha fazla kafein içermesi, matchanın yüksek bir kafein içeriğine sahip oluşunu açıklar
(Kaynak: Stress-Reducing Function of Matcha Green Tea in Animal Experiments and Clinical Trials // Keiko Unno, Daisuke Furushima ve Yoriyuki Nakamura)