• by Matchai

Matcha, güneş ışığından korunan çay yapraklarından hazırlanan, yeşil çayın toz haline getirilmiş şeklidir

Çay yaprakları doğrudan güneş ışığından korunduğunda, kateşinin biyosentezinde kullanılan teaninin hidrasyonu azaldığı için amino asit içeriği, özellikle teanin yüksek kalır

Matcha’nın elde edilmesi için, hasattan önce yaklaşık üç hafta boyunca gölge altında bekletilmelidir

Güneş ışığından korunduğu için, matchanın kateşin içeriği, güneş ışığında yetişen yapraklardan hazırlanan diğer popüler yeşil çaylardan daha düşüktür

Kamelya bitkilerinin tomurcukları ve genç yaprakları olgun yapraklardan daha fazla kafein içermesi, matchanın yüksek bir kafein içeriğine sahip oluşunu açıklar

(Kaynak: Stress-Reducing Function of Matcha Green Tea in Animal Experiments and Clinical Trials // Keiko Unno, Daisuke Furushima ve Yoriyuki Nakamura)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *